Lichttherapie

Lichttherapie is een wetenschap waarbij kleuren van het gehele lichtspectrum worden gebruikt om aandoeningen te genezen. Het heeft grote invloed op onze mentale en fysieke gezondheid. Tevens beïnvloedt het onze biologische klok en cruciale lichaamsfuncties.

 

Intensivering van bepaalde kleuren heeft een positief effect op geest en lichaam en wordt uitgevoerd met verschillende kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen werking.

 

Rood licht komt diep in de huid en werkt huid verbeterend (anti-aging en het stimuleren van collageen en elastine productie). Het stimuleert ook de doorbloeding van de huid en is daarom ideaal voor de behandeling van pigmentvlekken, zonlichtbeschadigingen, wondjes, huidverslapping en huidveroudering.

 

Blauw licht komt het minst diep in de huid en werkt vooral oppervlakkig. Ideaal voor de behandeling van huidvlekken en oneffenheden op de huid zoals mee-eters. Blauw licht geeft goede resultaten bij acne omdat het de bacterie die de acne veroorzaakt vernietigt.

 

Groen licht heeft een kalmerende werking (denk aan huidschade door de zon), vermindert hyperpigmentatatie (pigmentvlekken, ouderdomsvlekken) werkt stress reducerend en vordert de lymfestroom. Uit onderzoek blijkt groen licht ook een anti-depressief effect te hebben (winterdepressie).

 

Geel licht biedt een oplossing voor de gevoelige/allergische huid en zorgt voor een reinigende werking en ondersteunt de ontwikkeling van de endocriene functies. Het kalmeert de huid door de circulatie te bevorderen en een versterking van het immuunsysteem te bewerkstelligen. Kan gebruikt worden om eczeem en zonnebrand te behandelen.

 

Prijs € 1,- per minuut. Dit kan los worden afgenomen, maar meestal wordt dit in combinatie met een andere behandeling erbij genomen.